| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Omejitev širine razpok v mladem betonu zaradi vsiljenih vplivov
Aleš Avguštin, 2017, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava problematiko omejitve širine razpok v mladem betonu, ki se pojavijo zaradi učinkov vsiljenih vplivov. Opisane so vrste razpok in vzroki za njihov pojav, razložena sta proces pojava razpok v armiranobetonskih elementih in izpeljava enačb potrebnih za določitev računske širine razpok ter potrebne površine prereza armature za omejitev njihove širine na predpisane vrednosti. Prikazano je mejno stanje razpok po Evrokodu 2 in FIB Model Code-u 2010. Izvedena je analiza vsiljenih vplivov in njihovih učinkov na mladi beton. Na podlagi reprezentativnih primerov konstrukcij, ki pokrivajo večino v praksi nastalih problemov, je prikazan postopek določitve vsiljenih vplivov. Poznavanje vsiljenih napetosti nam omogoča, da ustrezno izvedemo dimenzioniranje armature za omejitev širine razpok v mladem betonu.
Keywords: razpoke, omejitev širine razpok, faza tvorjenja razpok, faza stabilizacije razpok, vsiljeni vplivi, vsiljene napetosti, hidratacijska toplota, odvajanje hidratacijske toplote, masivni beton, armirani beton
Published: 29.06.2017; Views: 950; Downloads: 227
.pdf Full text (4,20 MB)

2.
POSTOPEK PROJEKTIRANJA PROTIHRUPNE OGRAJE
Aleš Avguštin, 2013, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga prikazuje multidisciplinarni pristop pri projektiranju protihrupnih ograj pri železniškem prometu. Na začetku so opisane fizikalne zakonitosti zvoka oziroma hrupa. Na osnovi teh zakonitosti, fiziki določijo lastnosti protihrupnih ograj, kot so dimenzije in absorpcija, ki so v nadaljevanju vhodni podatek gradbenikom. V projektni nalogi prikazujemo obe fazi projektiranja za izbran primer protihrupne ograje v bližini Markišavcev, vključno s tehničnimi rešitvami in grafičnimi prikazi.
Keywords: zvok, hrup, obremenjenost okolja s hrupom, zakonodaja, protihrupna ograja, železnica, promet
Published: 05.09.2013; Views: 1840; Downloads: 363
.pdf Full text (4,54 MB)

3.
VALIDACIJA SIMULACIJE DIALIZNEGA APARATA DIALOG PLUS
Aleš Avguštin, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izvedli validacijo simulatorja DIALOG plus glede na njegove funkcije, kjer smo simulacijo primerjali z realnim dializnim aparatom. Ugotavljamo, da se vizualni del simulacije popolnoma ujema z realnim aparatom. Simulator ne dosega in izpolnjuje vseh faz izobraževanja, ki so jih določile medicinske sestre za uvajanje v delo novozaposlenih na oddelku za hemodializo. Ugotovili smo, da s pomočjo teh simulacij ne pridobimo dovolj znanja in izkušenj, katere bi bile potrebne za samostojno delo z realnim aparatom. S simulatorjem lahko posamezniku predstavimo pomen oznak na krmilnem delu aparata in njihovih vrednosti, ter jih z grafičnim prikazom poučimo o hemodializnem postopku. Glavna prednost simulatorja je v tem, da kljub napakam ne moremo škodovati bolniku.
Keywords: Hemodializa, simulacije, dializni aparat, izobraževanje.
Published: 20.11.2012; Views: 1573; Downloads: 320
.pdf Full text (4,24 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica