| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
OLAP ANALIZA V ŠOLSKEM INFORMACIJSKEM SISTEMU
Žiga Jelen, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vsak dan se srečujemo z ogromno količino podatkov. Samo shranjevanje podatkov pa za uporabnike ne predstavlja nobene dodane vrednosti. Te podatke je potrebno analizirati in spraviti v smiselna poročila. Tematika diplomske naloge je uvajanje OLAP tehnologije v šolski informacijski sistem. Ravno ta tehnologija pa nam omogoča analizirati podatke in iz njih pridobiti dodatno vrednost. S tem bomo predstavili sam postopek modeliranja podatkovnega skladišča in postavitev tega na strežniku. Na primerih bomo predstavili ETL procese in težave, ki nastanejo pri teh transformacijah. Predstavili bomo tudi gradnjo OLAP kocke in njeno uporabo v MS Excelu. Cilj diplomske naloge je na resničnem projektu predstaviti proces uvajanja OLAP-a.
Keywords: OLAP, dimenzijsko modeliranje, ETL, podatkovno skladišče, izkopavanje podatkov
Published: 14.10.2009; Views: 2388; Downloads: 280
.pdf Full text (2,15 MB)

2.
RAZVOJ DELOVNIH TOKOV NA PRIMERU SPLOŠNEGA UPRAVNEGA POSTOPKA
Žiga Jelen, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Ideja pisarne prihodnosti je že od nekdaj imeti na mizi samo terminal in tipkovnico. To pomeni, da mizo ne pokrivajo ogromne količine papirja. Glede na današnje zmogljivosti računalnikov in nizko ceno spominskega prostora, bi vso papirno dokumentacijo lahko spravili v digitalno obliko. S tem bi lahko prihranili ogromno denarja ter, poskrbeli za varnost in hranljivost dokumentov na enem samem mestu. Digitalizacija dokumentacije bi največ prednosti prinesla javnim ustanovam, saj njihov delovni proces vključuje ogromno raznih pogodb, odločb, prošenj, listin, zahtevkov, pritožb in podobnega. Izpolnjevanje, sledenje, organiziranje, arhiviranje in potrjevanje te dokumentacije je lahko zelo težavno in zamudno opravilo. Ideja diplomskega dela je, da iz poslovanja umaknemo papir in vse počnemo elektronsko, potrebne zadolžitve pri izpolnjevanju pa določimo v informacijsko podprtem poslovnem procesu ali delovnem toku posameznemu udeležencu v procesu, da izpolni določen del svoje naloge. Kot rezultat na koncu pričakujemo, da udeleženci delovnega procesa pri svojem delu ne bi uporabljali papirja. Posledično pa tudi večjo preglednost poslovnega procesa oziroma delovnega toka.
Keywords: delovni tok, upravni postopek, SharePoint 2010, poslovni proces
Published: 11.07.2013; Views: 757; Downloads: 47
.pdf Full text (2,97 MB)

3.
Razvoj mobilnih iger s pomočjo knjižnice AndEngine
Žiga Jelen, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj igre s pomočjo knjižnice AndEngine. Knjižnice vsebujejo različne funkcionalnosti, ki jih prikličemo oz. uporabimo pri samem razvoju. Ni nam treba vedeti, kako točno funkcionalnost deluje, ampak moramo vedeti samo, kako funkcionalnost priklicati oz. uporabiti. Zato je uporaba knjižnic za razvijalce priporočljiva, saj s tem dosežemo večjo stabilnost in zanesljivost igre, prav tako pa nam olajšajo delo. Preučili bomo knjižnico AndEngine, v kateri bomo spoznali življenjski cikel, ustvarjanje različnih aktivnosti, delo z entitetami, modifikatorje, kamere in dodatne razširitve za samo knjižnico. Predstavili in analizirali bomo konkurenčne knjižnice in naredili preprost prototip igre, ki bo namenjena otrokom za učenje ločevanja odpadkov.
Keywords: Android, AndEngine, igralni pogon, knjižnica, igra
Published: 30.10.2014; Views: 1084; Downloads: 58
.pdf Full text (2,54 MB)

4.
Oblikovanje pohodne plošče iz polimera
Primož Paulin, 2019, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo oblikovali pohodno ploščo iz polimera. Oblika je posledica robnih pogojev, materiala in optimiranja več podpornih vzorcev glede na količino potrebnega volumna in trdnostne lastnosti. Pri optimiranju smo upoštevali tudi tehnološka priporočila za oblikovanje brizganih izdelkov. Izvedli smo več geometrijskih rešitev ter jih numerično analizirali na tlačne in upogibne karakteristike. S končno rešitvijo, ki zadovoljuje vse konstrukcijske in tehnološke zahteve, smo dosegli sedemnajstodstotno zmanjšanje volumna kvadratnega metra plošč glede na konkurenco.
Keywords: SolidWorks, numerične simulacije, pohodne plošče, polimeri
Published: 21.10.2019; Views: 250; Downloads: 0 
(1 vote)
.pdf Full text (6,51 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica