| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Razvoj in optimizacija spletne predstavitve podjetja
Žan Plut, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava prenovo in razvoj digitalne identitete ter proces optimizacije za spletne iskalnike na primeru družinskega podjetja. Diplomsko delo se osredotoča na prenovo in optimizacijo spletne strani ter na vzpostavitev aktivnih profilov na družbenih omrežjih. Za vzpostavitev spletnega mesta smo uporabili program Wordpress ter več različnih vtičnikov. Proces optimizacije smo opravili po pridobljenih podatkih iz virov. Za merjenje rezultatov optimizacije spletnega mesta smo uporabili orodje Google Analytics ter Pingdom Tool. Za merjenje rezultatov družbenih omrežij smo uporabili analitična orodja posameznih družbenih omrežij. Rezultat diplomskega dela je prenovljeno optimizirano spletno mesto, ki dosega visoke uvrstitve v brskalniku, ter profili na družbenih omrežjih, preko katerih se utrjuje digitalna identiteta. Priporočamo, da podjetje še naprej skrbi za aktivnosti na družbenih medijih in za novo vsebino na spletnem mestu ter sledi novostim optimizacije za spletne brskalnike.
Keywords: Digitalna identiteta, spletna stran, optimizacija za spletne brskalnike, WordPress, družbena omrežja.
Published: 03.11.2020; Views: 266; Downloads: 24
.pdf Full text (4,75 MB)

2.
Aplikacije pametnega doma na osnovi arhitekture openhab
Peter Plut, 2018, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo spoznali osnovne pojme ekspertnih sistemov, ki so osnova za sisteme na podlagi pravil. Tovrstni sistemi so pripomogli k razvoju sistemov za upravljanje s pametnimi hišami, ki smo jih obravnavali v nadaljevanju. Obravnavali smo trenutno najbolj priljubljene platforme – Domoticz, Home Assistant in Freedomotic – ter jih primerjali z našo izbrano platformo openHAB, ki smo jo podrobneje analizirali. S pomočjo izbrane platforme openHAB smo implementirali idejo za vzpostavitev pametnega doma, vzpostavili povezavo s senzorji in z napravami ter implementirali pravila za samodejno upravljanje s pametnim domom.
Keywords: sistemi na podlagi pravil, sistemi za upravljanje s pametno hišo, platforma openHAB
Published: 22.11.2018; Views: 617; Downloads: 82
.pdf Full text (3,34 MB)

3.
4.
ŠTUDIJ ZAHTEV PROCESA RAZVOJA PROGRAMSKE OPREME IN IMPLEMENTACIJA SPLETNE APLIKACIJE V FARMACEVTSKEM PODJETJU
Peter Plut, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava dva mednarodno uveljavljena pravilnika, CFR 21 poglavje 11 in Aneks 11. Opisani so dobra praksa GAMP, ki je osnova za validacijo računalniških sistemov, in faze, ki nastopajo v validaciji programske opreme. Validacija je predstavljena na konkretnem primeru razvoja spletne aplikacije v farmacevtskem podjetju Krka, d. d., Novo mesto.
Keywords: validacija, GAMP, V-model, kritičnost računalniškega sistema
Published: 06.11.2015; Views: 798; Downloads: 149
.pdf Full text (3,29 MB)

5.
6.
VPLIV POSEBNOSTI ODDELKA NA KARIERNI RAZVOJ OSEBJA ZDRAVSTVENE NEGE
Janja Plut, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo predstavili kariero, izobraževanje in vpliv posebnosti oddelka na karierni razvoj osebja zdravstvene nege. V kvalitativnem delu smo raziskali vpliv oddelka na izobraževanje, napredovanje, absentizem in povprečno starost diplomiranih medicinskih sester. S kvalitativnim raziskovanjem smo ugotovili doživljanje kariere in izobraževanja med diplomiranimi medicinskimi sestrami. V kvantitativni analizi smo zajeli 53 naključno izbranih diplomiranih operacijskih sester in 53 naključno izbranih diplomiranih medicinskih sester z različnih oddelkov treh splošnih bolnišnic Slovenije. Podatke smo pridobili v kadrovskih in drugih službah splošnih bolnišnic Slovenije, analizirali smo jih s programom za statistično obdelavo SPSS, grafične prikaze pa smo izdelali s programom Excel. V kvalitativni analizi smo podatke zbrali s pomočjo individualnega delno strukturiranega intervjuja. V namenskem vzorcu je sodelovalo 5 diplomiranih operacijskih medicinskih sester in 5 diplomiranih medicinskih sester z različnih oddelkov treh splošnih bolnišnic Slovenije. Kvalitativne podatke smo analizirali z metodo analize, tematizacije in kodiranja. V raziskavi smo na kvalitativen in kvantitativen način potrdili predpostavko, da ima oddelek velik vpliv na karierni razvoj v zdravstveni negi. V raziskavi smo ugotovili, da med diplomiranimi medicinskimi sestrami, delujočimi na različnih oddelkih splošnih bolnišnic, ni razlik v številu ur izobraževanja, stroških izobraževanja, številu ur absentizma in povprečno starostjo, kljub temu pa operacijske medicinske sestre večkrat napredujejo in imajo višji povprečni plačilni razred. Kariero diplomirane medicinske sestre doživljajo kot življenjsko, službeno pot, ki vključuje več odgovornosti ob prevzemanju zahtevnejših del ob nenehnem izobraževanju in pridobivanju izkušenj. Možnosti, motivacija in želje po kariernem razvoju pa so odvisne od oddelka, v katerem so zaposlene. Dodatno izobraževanje diplomiranim medicinskim sestram pomeni širjenje obzorja, osebnostno rast, karierni razvoj in razvoj na področju zdravstvene nege.
Keywords: Operacijska medicinska sestra, diplomirana medicinska sestra, kariera, izobraževanje.
Published: 22.12.2014; Views: 1073; Downloads: 268
.pdf Full text (1,20 MB)

7.
8.
EKOLOŠKI IN EKONOMSKI VIDIKI IZRABE LESNE BIOMASE Z UPLINJANJEM ZA SOPROIZVODNJO TOPLOTE IN ELEKTRIČNE ENERGIJE
Marko Plut, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava tematiko izkoriščanja lesen biomase za soproizvodnjo električne energije in toplote z uplinjanjem. Izdelan je osnovni pregled nekaterih postrojenj in uplinjalnih reaktorjev. Na podlagi sistema slovenskega informacijskega sistema za lesno biomaso je narejena analiza potencialov lesne biomase, iz katere je bilo izbrano naselje, kjer naj bi postrojenje obratovalo. Proizvodni modul je v ponudbi podjetja EcoVent d.o.o., ki je podalo tudi vse tehnične podatke ter okvirne cene postroja. Na podlagi meteoroloških letopisov (Novo mesto) je izdelan urejen urni diagram toplotne moči, iz katerega je bilo ocenjeno letno število obratovalnih ur naprave in dimenzioniranje postrojenja. Ekonomski preračun je pokazal, da naprava obratuje s pozitivnim poslovnim rezultatom.
Keywords: uplinjanje lesne biomase, uplinjalni reaktorji s stabilno plastjo in z lebdečo plastjo, sistem WISDOM, soproizvodnji sistem Turbec, daljinsko ogrevanje, urejen urni diagram toplote, ekonomika kogeneracijske naprave.
Published: 21.10.2011; Views: 2520; Downloads: 480
.pdf Full text (3,43 MB)

9.
Nasilje med srednješolci : diplomsko delo
Miha Samo Plut, 2009, undergraduate thesis

Keywords: nasilje, vrstniško nasilje, mladoletniki, srednje šole, preprečevanje, vzgojni ukrepi, vprašalniki, diplomske naloge
Published: 28.08.2009; Views: 3750; Downloads: 765
.pdf Full text (428,53 KB)

10.
DIGITALNE SLEDI V ANALOGNEM SVETU
Jalen Plut, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Živeti življenje pomeni zaznamovati neko pot, živeti neke sanje in dihati neko realnost. Vse skupaj predstavlja naš vsakdan, ki se vije skozi časovnik nepovratnega trenutka. A tudi trenutke se da s primerno količino podatkov rekonstruirati v deloma povratne. Pri tem nam pomagajo sledovi, ki jih vsakodnevno puščamo za sabo. Nekaterih sledov se zavedamo, drugih žal ne. Diplomsko delo predstavi nekaj izmed sledov, ki nastajajo tako v analogni kot v digitalni obliki, opomni k pazljivosti na njih ter zaključi z lastno analizo o stopnji zavedanja o njih.
Keywords: digitalne sledi, zasebnost, nadzor
Published: 19.06.2009; Views: 10111; Downloads: 144
.pdf Full text (783,89 KB)

Search done in 0.33 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica