| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Operational crisis management techniques in the catering industry in times of recession : the case of the municipality of Piran
Avtorji:ID Kukanja, Marko (Avtor)
ID Planinc, Tanja (Avtor)
Datoteke: Gradivo nima datotek. Gradivo je morda fizično dosegljivo v knjižnici fakultete, zalogo lahko preverite v COBISS-u. Povezava se odpre v novem oknu
Jezik:Angleški jezik
Vrsta gradiva:Znanstveno delo
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
Opis:This study examines crisis management techniques in the catering industry. The sur- vey was conducted in the municipality of Piran, the most developed Slovenian municipality in terms of tourism and an important tourist center in the northern Mediterranean. This paper investigates the response of the catering industry to the economic crisis by analyzing the use of different micro-level crisis practices in the catering industry. The study uses a questionnaire to evaluate the importance and usage of different crisis management techniques in the catering industry. The findings indicate a high level of inconsistency between the importance and usage of crisis management techniques. Government assistance is by far the most important and most used technique in times of crisis. Suggestions for future research and useful information for managers of catering facilities are provided.
Ključne besede:recession, crisis management, catering industry, municipality of Piran
Status publikacije:Objavljeno
Datum objave:01.01.2013
Leto izida:2013
Št. strani:str. 75-85
Številčenje:Letn. 59, št. 1/2
PID:20.500.12556/DKUM-85666 Novo okno
UDK:005.591.4:330.131.7:338.488.2
COBISS.SI-ID:1463006 Novo okno
DOI:10.7549/ourecon.2013.1-2.08 Novo okno
ISSN pri članku:0547-3101
Datum objave v DKUM:06.09.2023
Število ogledov:291
Število prenosov:0
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
KUKANJA, Marko in PLANINC, Tanja, 2013, Operational crisis management techniques in the catering industry in times of recession : the case of the municipality of Piran. Naše gospodarstvo : revija za aktualna gospodarska vprašanja [na spletu]. 2013. Vol. 59, no. 1/2, p. 75–85. [Dostopano 10 april 2025]. DOI 10.7549/ourecon.2013.1-2.08. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=85666
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Podobna dela iz repozitorija:
  1. Krizno upravljanje
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Gradivo je del revije

Naslov:Naše gospodarstvo : revija za aktualna gospodarska vprašanja
Skrajšan naslov:Naše gospod.
Založnik:Ekonomsko-poslovna fakulteta, Društvo ekonomistov Maribor, Ekonomski center Maribor
ISSN:0547-3101
COBISS.SI-ID:751364 Novo okno

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Naslov:Operativne tehnike kriznega upravljanja v gostinstvu v času recesije : primer občine Piran
Ključne besede:recesija, krizno vodenje, gostinstvo, občina Piran


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici