| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Priložnosti pri oblikovanju kulinaričnih dogodkov: zasnova dogodka na temo avtohtonega krškopoljskega prašiča : zasnova dogodka na temo avtohtonega krškopoljskega prašiča
Avtorji:ID Podberšič, Miša (Avtor)
ID Černelič Krošelj, Alenka (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Podbersic_Misa_2024.pdf (2,66 MB)
MD5: 26232DFF315166D28CDDF9CBB4709BC4
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FT - Fakulteta za turizem
Opis:Slovenija je kot nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021 doprinesla k večjemu razvoju gastronomije v Sloveniji. Sem spadajo tudi kulinarični dogodki, ki jih je veliko. Slovenske regije organizirajo dogodke in festivale na temo lokalnih jedi. Opazili smo, da je v Posavju avtohtoni krškopoljski prašič potencial za razvoj lokalnega in slovenskega turizma. Ni pomemben samo za razvoj turizma, ampak tudi za informiranje ljudi o avtohtoni slovenski pasmi ter promociji Društva rejcev krškopoljskega prašiča, njegovih članov in gostinskih ponudnikov ter ponudnikov produktov iz krškopoljskega prašiča. Eden izmed namenov Evropske gastronomske regije je prav tako informirati lokalno skupnost o zavedanju lastne tradicije. V ta namen smo s pomočjo anketnih odgovorov potencialnih obiskovalcev in potencialnih sodelujočih izdelali načrt za kulinarični dogodek Okusi krškopoljca. Ugotovili smo, da si ljudje želijo tovrstnega dogodka, prav tako želijo rejci krškopoljskega prašiča, gostinski ponudniki jedi iz krškopoljskega prašiča ter strokovnjaki, sooblikovati dogodek s svojimi idejami, znanji in veščinami. Z dogodkom želimo obiskovalce spoznati s krškopoljskim prašičem, in sicer ne samo s kulinariko, ampak želimo predstaviti tudi njegove značilnosti ter pomen avtohtonosti.
Ključne besede:Evropska gastronomska regija, gastronomija, kulinarični dogodki, krškopoljski prašič, načrtovanje dogodka
Kraj izida:Maribor
Kraj izvedbe:Brežice
Založnik:[M. Podberšič]
Leto izida:2024
Št. strani:65 str.
PID:20.500.12556/DKUM-84006 Novo okno
UDK:338.48-6:636.4(497.4)(043.2)
COBISS.SI-ID:201688323 Novo okno
Datum objave v DKUM:12.07.2024
Število ogledov:126
Število prenosov:15
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
PODBERŠIČ, Miša, 2024, Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Priložnosti pri oblikovanju kulinaričnih dogodkov: zasnova dogodka na temo avtohtonega krškopoljskega prašiča : zasnova dogodka na temo avtohtonega krškopoljskega prašiča [na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : M. Podberšič. [Dostopano 2 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=84006
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share



Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
  1. Pre-vod
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/deed.sl
Opis:Licenca Creative Commons Brez predelav dovoljuje uporabnikom ponovno distribucijo dela, vendar ne v spremenjeni obliki. Zahtevana je navedba avtorstva.
Začetek licenciranja:29.03.2023

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Slovenia - European Gastronomic Region 2021. Opportunities in Culinary event design: designing an event on the theme of the autochthonous Krškopolje pig : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Opis:As a European Region of Gastronomy 2021, Slovenia has contributed to the increased development of gastronomy in Slovenia. This includes culinary events, of which there are many. Slovenian regions organize events and festivals on local cuisine. We have seen that the native Krškopolje pig has potential for the development of local and Slovenian tourism in Posavje. It is important not only for the development of tourism, but also for informing people about the indigenous Slovenian breed and promoting the Association of Breeders of the Krškopolje Pig, its members and caterers and suppliers of Krško Polje pig products. One of the aims of the European Region of Gastronomy is also to inform the local community about their awareness of their traditions. To this end, we have drawn up a plan for the Taste of Krškopolje pig culinary event, based on survey responses from potential visitors and potential participants. We have found that people want this kind of event, as do The Breeders of the Krškopolje pig, the caterers of Krškopolje pig dishes and the experts on the Krškopolje pig, who want to participate in the event by contributing to it. The event aims to introduce the Krškopolje pig to visitors not only through its cuisine, but also by presenting its characteristics and the importance of awareness of its indigenous nature.
Ključne besede:The European Region of Gastronomy, gastronomy, culinary events, Krškopolje pig, event planning


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici