Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Poslovni načrt predelave mokarjev : magistrsko delo
Avtorji:
ID
Glavač, Kaja
(Avtor)
ID
Pažek, Karmen
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Langerholc, Tomaž
(Komentor)
ID
Lešnik, Mario
(Komentor)
Datoteke:
MAG_Glavac_Kaja_2021.pdf
(5,44 MB)
MD5: 01E9ABFC619010AE98132166E3E8A06F
PID:
20.500.12556/dkum/ab8dd0aa-426b-4302-9ddd-73a61a97e317
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Magistrsko delo/naloga
Tipologija:
2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:
Z magistrsko nalogo smo proučevali tržni potencial predelave mokarjev (Tenebrio sp.) in 8 različnih izdelkov iz njih (proteinskih praškov in pekovskih zmesi) ter koeficient ekonomičnosti glede na predelavo. Izdelali smo poslovni načrt po modelu Canvas in kalkulacijo skupnih stroškov, v kateri smo s programom Excel ocenili vse pomembne ekonomske parametre. Ocenili smo stroške materiala in pripravili model prodaje izdelkov za prvi dve leti poslovanja. Ugotovili smo, da naši izdelki predstavljajo velik tržni potencial na slovenskem trgu, saj teh izdelkov na njem še ni. Rezultati simulacijskega modela so pokazali, da je predelava mokarjev ekonomsko upravičena. Predelava mokarjev je pri vseh izdelkih ekonomsko upravičena, saj so vsi koeficienti ekonomičnosti > 1. Največji tržni potencial smo ugotovili pri proteinski kaši (Ke = 6,45). S finančnim načrtom smo določili denarni tok, ki nam je pokazal, da je za prvi dve leti poslovanja primerna oblika dejavnosti s. p., v tretjem letu pa prehod na d. o. o. Zaključimo lahko, da Slovenija predstavlja potencialno trg za izdelke iz mokarjev in da lahko idejo zaradi sprostitve zakonodaje realiziramo v zelo kratkem času.
Ključne besede:
mokarji
,
predelava
,
ekonomičnost
,
poslovni model
,
trženje
Kraj izida:
Maribor
Kraj izvedbe:
Maribor
Založnik:
[K. Glavač]
Leto izida:
2021
Št. strani:
X, 108 str., [4] str. pril.
PID:
20.500.12556/DKUM-80559
UDK:
638.4:631.1:339.138(043)=163.6
COBISS.SI-ID:
80304131
Datum objave v DKUM:
13.10.2021
Število ogledov:
1620
Število prenosov:
221
Metapodatki:
Področja:
FKBV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
GLAVAČ, Kaja, 2021,
Poslovni načrt predelave mokarjev : magistrsko delo
[na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : K. Glavač. [Dostopano 18 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=80559
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Analiza koncentracije in usedanja suspendiranega materiala v akumulacijskih jezerih
Ocenitev problema sedimentacije zemljin v akumulacijskem jezeru Črpalne hidroelektrarne Kozjak
Hidroelektrarna Kozjak
Akumulacijska mala hidroelektrarna na ledavskem jezeru
Tesnjenje akumulacijskih jezer
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Operativna izvedba asfaltne obloge akumulacijskega jezera
Standard risk management model for infrastructure projects
Analiza dinamike premeščanja plavin na odseku akumulacije HE Doblar
Optimalna porazdelitev obremenitve agregatov hidroelektrarne
Vrednotenje premeščanja sedimentov na podlagi podatkov o zapolnjenosti hudourniških pregrad
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
18.09.2021
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Business plan for mealworm processing
Opis:
With the master's thesis we research the market potential of processing mealworms (Tenebrio sp.) into 8 different products (protein powders and bakery mixtures) and the economic coefficient in terms of processing. We prepared a business plan according to the Canvas model and an economic model in which we calculated all important economic parameters with Excel program. We recalculated material costs and set the product sales model for the first two years of business. We found that our products represent a great market potential on the Slovenian market, as these products are not yet offered on the Slovenian market. The results of the simulation model showed that the processing of mealworms is economically efficient. Processing is economically justified for all products, as all economic coefficients are > 1. The highest market potential was found for protein porridge (Ke = 6.45). With the help of a financial plan, we determined the cash flow, which showed us that the suitable business form for the first two years is s. p., and in the third year the transition to d. o. o. We can conclude that Slovenia represents a potential market for our products and that the idea can be realized in a very short time due to the release of legislation.
Ključne besede:
mealworms
,
processing
,
economy
,
business model
,
marketing
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj