| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Vpliv tehničnih in organizacijskih inovacij na produktne inovacije : magistrsko delo
Avtorji:ID Butolen, Urška (Avtor)
ID Palčič, Iztok (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Vrečko, Igor (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf MAG_Butolen_Urska_2020.pdf (887,32 KB)
MD5: 76D4253A7DCD605116434A9F7216E57C
PID: 20.500.12556/dkum/e2bb64c7-30b5-48df-b22a-0a52014a3a5d
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:Vrednost je razlika med porabljenimi viri in kakovostjo v smislu zadovoljitve potreb kupcev. Z organizacijskimi in tehničnimi inovacijami podjetja zmanjšajo porabo virov, s produktnimi inovacijami povečajo stopnjo zadovoljitve potreb. Tako z maksimizacijo vrednosti vzpostavljajo in ohranjajo konkurenčnost. Magistrska naloga temelji na slovenskem vzorcu Raziskave o proizvodni dejavnosti (EMS). Raziskovali smo, kako na stopnjo produktnih inovacij v podjetjih vplivajo tehnične in organizacijske inovacije. Na podlagi ugotovitev smo podali smernice za implementacijo v praksi.
Ključne besede:produktne inovacije, organizacijske inovacije, tehnične inovacije
Kraj izida:Maribor
Kraj izvedbe:Maribor
Založnik:[U. Butolen]
Leto izida:2020
Št. strani:XII, 77 f.
PID:20.500.12556/DKUM-78311 Novo okno
UDK:005.591.6:658.589(043.2)
COBISS.SI-ID:47251971 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:RF2P5FQ2
Datum objave v DKUM:11.01.2021
Število ogledov:904
Število prenosov:34
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FS
:
BUTOLEN, Urška, 2020, Vpliv tehničnih in organizacijskih inovacij na produktne inovacije : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : U. Butolen. [Dostopano 13 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=78311
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share



Podobna dela iz ostalih repozitorijev:

Ni podobnih del

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:06.12.2020

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Impact of technical process innovation and non-technical process innovation on product innovation
Opis:Value is the difference between the resources used and the quality in terms of meeting customer needs. With technical and non-technical process innovations, companies reduce the consumption of resources, and with product innovations, they increase the level of satisfaction of needs. In this way, companies establish and sustain competitiveness by maximizing value. We based our master's thesis on the Slovenian sample of the European Manufacturing Survey (EMS) and examined the impact of technical and non-technical process innovation on product innovation. Based on the findings, we provided guidelines for implementation in practice.
Ključne besede:product innovation, non-technical process innovation, technical process innovation


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici