Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Prehranjevalne navade in ocena prehranjenosti pacienta z demenco
Avtorji:
ID
Cussigh, Barbara
(Avtor)
ID
Skalicky, Marjan
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Meden, Vesna Mila
(Komentor)
ID
Rakuša, Martin
(Komentor)
Datoteke:
MAG_Cussigh_Barbara_2018.pdf
(800,09 KB)
MD5: EAACFC341353037EE1EBADD70ED5C5C2
PID:
20.500.12556/dkum/5fb66382-cf69-4c67-b111-51b24e1b91ab
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Magistrsko delo/naloga
Organizacija:
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:
Namen raziskave je bil ugotoviti prehranjevalne navade bolnikov z demenco in določiti njihov prehranski status. Rezultati kažejo, da bolniki v začetni fazi Alzheimerjeve demence dnevno ne zaužijejo dovolj priporočenih hranil, predvsem beljakovin in tekočine. Ugotovili smo, da ima več kot 60 % bolnikov zmanjšano mišično maso. Prehranski status bolnikov ni ustrezen, saj pri 37,5 % bolnikih obstaja tveganje za podhranjenost. Menimo, da bolniki potrebujejo natančno prehransko obravnavo že v začetni fazi Alzheimerjeve demence.
Ključne besede:
Alzheimerjeva demenca
,
prehrana
,
prehranski status
,
hranila
Kraj izida:
Maribor
Leto izida:
2018
PID:
20.500.12556/DKUM-70897
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:QQKX6ZS8
Datum objave v DKUM:
25.07.2018
Število ogledov:
1454
Število prenosov:
262
Metapodatki:
Področja:
FKBV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
CUSSIGH, Barbara, 2018,
Prehranjevalne navade in ocena prehranjenosti pacienta z demenco
[na spletu]. Magistrsko delo. Maribor. [Dostopano 16 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=70897
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Pravica iskalcev zaposlitve do socialnih ugodnosti v državi članici gostiteljici
Pravice delničarjev
Creation of own reserves for own shares in the acquisition of own shares for withdrawal by simplified procedure under Slovenian law where the consideration is paid in instalments
Splošna načela kot vir prava EU in njihovi izbrani pravni učinki
Izključitev manjšinskih delničarjev
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Varstvo pravic manjšinskih delničarjev v primerih koncentracije lastništva v podjetju
Poseganje države v delniško družbo
Človekove pravice v pravu Evropske unije
Večletni pravni posli v javnem sektorju v pravu Evropske unije
Evropska delniška družba v praksi
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
18.06.2018
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Dietary Habits and Nutritional Assasement of Dementia Patients
Opis:
The purpose of the study was to determine the eating habits of patients with dementia and to determine their nutritional status. The results show that patients in the initial phase of Alzheimer's dementia do not consume enough recommended nutrients daily, especially proteins and fluids. We found that more than 60 % of patients have reduced muscle mass. The nutritional status of patients is not appropriate, as there is a risk of malnutrition in 37,5 % of patients. We believe that patients need accurate nutritional treatment already in the initial phase of Alzheimer's dementia.
Ključne besede:
Alzheimer 's dementia
,
Nutrition
,
Nutritional status
,
Nutrients
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj